Chiar si atunci cand te simti sanatoasa, este important sa mergi preventiv la medic. Pentru femei, ginecologul ar trebui sa se transforme in cel mai bun prieten, mai ales ca acum ai posibilitatea de a ajunge cu usurinta la un astfel de medic.

Spre exemplu, in cazul in care vrei sa gasesti un ginecolog in Timisoara noi iti recomandam clinica Profilaxia, unde vei gasi specialistii de care ai nevoie si cele mai moderne aparate de examinare.

Potrivit ginecologilor Anita Gondy, Saovaros V. Michaels si Henry Luh acordarea de prioritate ingrijirii ginecologice iti mentine organele de reproducere sanatoase si iti aduce beneficii generale. Continua sa citesti pentru a afla cinci dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa mergi regulat la ginecolog.

Cat de des ar trebui sa mergi la ginecolog?

Odata ce ai prima menstruatie in adolescenta, specialistii spun sa mergi la ginecolog in fiecare an, ca un angajament pe viata. Daca nu ai alte probleme de sanatate, vizita la ginecolog face parte din examenul anual.

Daca ai o stare de sanatate care trebuie monitorizata, esti insarcinata sau ai probleme de sanatate, va trebui adesea sa vezi echipa noastra mai des. Medicul ginecolog va face un program personalizat de ingrijire care sa iti avantajeze cel mai mult nevoile.

Stabileste un program de baza pentru sanatatea ta generala

Vizitand medicul atunci cand esti sanatoasa, ai ocazia sa stabilesti o relatie cu acesta, sa obtii consiliere cu privire la diferitele nevoi de management al sanatatii si al stilului de viata si sa pui intrebari la care sa primesti raspuns. Aceste intalniri iti permit, de asemenea, atat tie cat si medicului sa va faceti o idee despre starea generala de bine si despre elementele vitale atunci cand esti sanatoasa.

Acest lucru permite medicului sa observe rapid si usor daca starea ta de sanatate se schimba, ceea ce inseamna ca primesti un tratament prompt si ai sanse mai mari sa rezolvati problemele medicale inainte ca acestea sa devina grave. Aceste vizite te ajuta, de asemenea, sa te simti mai bine atunci cand mergi la medic si sa te obisnuiesti cu acesta.

Faci cele mai importante analize pentru o sanatate optima

La examenul anual, medicul te examineaza pentru o varietate de afectiuni generale si de sanatate ale aparatului reproducator. Acest lucru este important deoarece multe probleme de sanatate nu au simptome evidente.

In functie de varsta ta, de nevoile de sanatate si de cand ai fost testata ultima data, medicul ofera o serie de examinari diferite. Acestea includ frotiuri Papanicolau, teste pentru BTS, ecografii ginecologice, examene ale sanilor si screening pentru osteoporoza.

Poti detecta problemele de fertilitate si le poti trata

Indiferent daca vrei sau sa ai copii chiar acum sau speri sa ramai insarcinata in curand, ginecologul este acolo pentru a te ajuta sa gestionezi eficient fertilitatea. Daca vrei sa previi sarcina, medicul te ajuta sa alegi cea mai buna forma de control al nasterii pentru stilul tau de viata si nevoile tale specifice.

Daca te gandesti sa ai copii in viitorul apropiat, medicul te sfatuieste cum sa-ti pregatesti corpul pentru conceptie si pentru o sarcina sanatoasa. Te va examina pentru orice afectiuni care ar putea face mai dificil procesul de conceptie si iti va oferi solutii si consiliere pentru infertilitate.

Poti gestiona mai usor menstruatia si menopauza

In perioada fertila, menstruatia ar trebui sa vina in fiecare luna in care nu esti insarcinata. La controalele obisnuite, ginecologul se asigura ca menstruatia are loc normal si te examineaza pentru tulburari ale ciclului menstrual. Daca menstruatia va provoaca durere sau este neregulata, medicul va pune un diagnostic si va oferi tratamente multiple, inclusiv pentru controlul nasterii si laparoscopia minim invaziva.

Daca ai trecut prin menopauza, echipa se asigura ca oasele tale sunt puternice si sanatoase si propune solutii pentru gestionarea osteoporozei. Daca intampini simptomele comune dupa menopauza, cum ar fi atrofia vaginala sau disconfort, ginecologul vine cu solutii importante, care iti restabilesc confortul si te ajuta sa previi toate eventualele probleme.

Daca ai amanat vizita la ginecolog, de ce sa nu faci o programare astazi? Tot ce trebuie sa faci este sa contactezi o clinica de ginecologie pentru o programare si sa stabilesti telefonic toate datele astfel incat sa ajungi la analize pregatita pentru ceea ce urmeaza sa se intample.

6 thoughts on “Cele mai importante motive pentru care femeile ar trebui sa mearga regulat la ginecolog

  1. Este remarcabil modul in care autorul a reusit sa aduca in discutie diverse aspecte legate de subiectul abordat. Articolul m-a determinat sa reflectez asupra propriei mele perspective si sa analizez mai atent anumite idei preconcepute.

  2. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Sunt de acord cu multe dintre argumentele expuse si consider ca autorul a reusit sa transmita cu succes mesajul sau.

  3. Ma bucur ca am descoperit acest articol. Mi-a deschis noi orizonturi si mi-a oferit o intelegere mai profunda a subiectului discutat. Recomand cu caldura lectura acestui material tuturor celor interesati de domeniu.

  4. De-a lungul timpului, am citit multe articole despre acest subiect, insa acesta se remarca prin originalitate si noutate. Autorul a adus o perspectiva unica asupra temei si a adus argumente solide pentru punctele sale de vedere.

  5. Articolul este foarte interesant si bine documentat. Mi-a placut modul in care autorul a abordat subiectul si a prezentat informatiile. Sunt impresionat de profunzimea analizei si de claritatea expunerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *