Astazi se regasesc intr-o varietate de culori si forme, devenind adevarate obiecte de decor, dar putin stiu ca in urma cu cateva secole acestea au aparut din necesitate, nu din dorinte estetice sau decorative.


Conform designerilor de interior, pentru a ne fi mai usor in armonizarea spatiului si combinarea nuantelor mobilierului, draperiilor, perdelelor si accesoriilor, covorul trebuie sa fie primul lucru cumparat intr-o camera.

Dar pentru aceasta trebuie sa stii ce fel de covor se potriveste fiecarei camere.

Covorul pentru dormitor

Pentru o dimineata reusita si pentru a evita fiorii reci ai podelei este recomandat un covor, care desi este asezat sub pat, sa acopere si o parte din jurul acestuia.

De asemenea, poti aseza cate un covor mai mic, dreptunghiular, de fiecare parte a patului, in asa fel incat sa depaseasca lungimea acestuia. Daca spatiul iti permite, poti folosi mai multe covoare pentru a separa zona in care se afla patul de zona in care se afla biroul sau masuta de machiaj.

Stilul covorului depinde de preferintele tale, dar ca regula generala trebuie sa stii ca daca achizitionezi unul pentru o incapere deja amenajata, e bine sa tii cont de cromatica peretilor si de cea a mobilierului.

Astfel, daca peretii sunt vopsiti in albastru, poti alege un covor monocrom intr-o nuanta diferita de albastru sau unul multicolor, dar in care sa se regaseasca aceeasi nuanta de albastru ca cea de pe pereti.

Daca in dormitor predomina nuantele neutre, atunci poti opta pentru modele de covoare cu o cromatica mai complexa.

Covorul pentru living

Covorul pentru living trebuie sa aiba niste dimensiuni potrivite cu suprafata. Daca este prea mare, risti sa dai incaperii un aspect prea incarcat, iar daca este prea mic va arata ca si cum ar fi fost pur si simplu aruncat pe podea.

Cel mai bine este sa optezi pentru un covor care acopera perfect zona de relaxare. Asigura-te ca macar picioarele din fata ale canapelei si ale scaunelor sunt asezate pe covor si distanteaza-l putin de perete, pentru a delimita frumos zona.

Un covor intr-o singura culoare neutra va echilibra o camera de zi amenajata intr-un stil eclectic, pe cand unul cu model, oriental, geometric sau floral, dupa preferinte, va adauga culoare si farmec unei camere cu peretii si mobilierul in nuante neutre.

Covorul pentru camera copilului

Pentru camera copilului ai nevoie de un covor dintr-o tesatura rezistenta, care se curata usor. Covoarele din materiale sintetice, cu firul scurt, rezista in timp si sunt usor de igienizat, insa polipropilena poate fi cam rigida si nepotrivita pentru copiii care se joaca pe jos.

In ce priveste culoarea, albul sau culorile foarte deschise sunt de evitat, daca nu vrei sa-ti petreci tot timpul curatand petele.

Covorul pentru hol

Dupa cum bine stim holul este un spatiu de trecere, iar un covor potrivit nu va face altceva decat sa ii impresioneze pe musafirii tai.
Cum alegem covorul potrivit? Fii atent la dimensiunea holului.

Daca holul tau este unul lung si ingust atunci si covorul trebuie sa fie unul lung, daca holul este unul patrat si spatios, atunci covorul va trebui sa aiba si el dimensiuni mai mari.

Fiind un spatiu de trecere covorul trebuie sa fie unul rezistent traficului. Din punct de vedere cromatic iti recomandam covoare inchise la culoare pentru a evita murdarirea lor mai rapida, iar materialul sa fie unul sintetic cu fire scurte.

Amenajarea casei trebuie sa reflecte din personalitatea ta, prin urmare tine cont de sfaturile de mai sus, dar in acelasi timp si de imaginatia ta.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

5 thoughts on “Ghid pentru alegerea covorului in fiecare camera din casa

  1. Ma impresioneaza modul in care sunt prezentate argumentele in acest articol. Faptul ca sunt sustinute de dovezi solide si sunt explicate intr-un mod clar si accesibil face ca informatiile sa fie usor de inteles si retinute. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  2. Articolul de pe IOzoo.ro este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva ampla asupra temei abordate. Autorul a reusit sa aduca in discutie aspecte relevante si actualizate, care pot fi de mare ajutor cititorilor care doresc sa inteleaga mai bine subiectul.

  3. IOzoo.ro este sursa perfecta de cunoastere despre lumea animala. Acest articol m-a captivat cu exemplele sale concrete si explicatiile detaliate despre diverse specii. Recomand cu caldura acest site tuturor pasionatilor de animale.

  4. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol despre animalele salbatice. Este impresionant sa afli cate detalii interesante poti gasi despre ele si cum se adapteaza la mediul lor natural. Felicitari pentru informatiile oferite!

  5. Articolul de pe IOzoo.ro este extrem de interesant si informativ. Mi-a placut foarte mult modul in care au fost prezentate diferitele tipuri de animale si caracteristicile specifice ale fiecareia. Este o lectura captivanta pentru orice iubitor de natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *