Inca mai aveti nevoie de motive pentru a nu va mai simti vinovati din cauza dependentei de cafea? Un studiu recent efectuat de catre Institutul National de Cercetare a Cancerului sustine ca aceasta bautura va poate scadea riscul de a fi afectati de cancer la piele sau melanom.

Cercetarile
Timp de 10 ani, cercetatorii au colectat date de la persoanele care au participat la Studiul NIH – AARP pentru Dieta si Sanatate.

Au fost notate obiceiurile lor in ceea ce priveste consumul de cafea si ratele de aparitie a cancerului de piele, punandu-se in valoare varsta, expunerea la razele ultraviolete, activitatea fizica, indicele de masa corporala, dependenta de tutun si alcool.

Cercetarile au aratat ca spre deosebire de cei care evitau acest energizant, bautorii de cafea prezentau sanse mai mici de a fi diagnosticati cu melanom malign. Cei care beau cel putin 4 cani de cafea cofeinizata prezentau un risc cu 20% mai mic de cancer la piele.

Cafeaua decofeinizata nu prezenta niciun beneficiu semnificativ.

Care este legatura dintre consumul de cafea si reducerea riscului de cancer de piele? Studiile anterioare au aratat ca respectiva bautura este plina de compusi precum polifenoli si cofeina care inhiba cresterea tumorilor cauzate de razele ultraviolete.

Procesul de prajire a boabelor activeaza formarea vitaminei B ce confera un strat de protectie impotriva formarii tumorilor.

Concluzie
Rezultatele cercetarilor sunt inca preliminare si vor avea nevoie de o aprofundare ulterioara inainte ca cercetatorii sa poata sa concluda legatura dintre consumul de cafea si preventia cancerului.

Numarul de decese datorate melanomului pot fi reduse daca oamenii invata care sunt semnele alarmante, cum sa isi verifice corect starea pielii si cum sa isi examineze propriul corp.

O persoana ar trebui sa se uite dupa „Leziuni ale pielii sau alunite ce par diferite de restul celorlalte ori se schimba ca marime, forma sau culoare.”

4 thoughts on “Aceasta bautura de toate zilele poate scadea riscul aparitiei cancerului

  1. Ultima parte a articolului aduce in discutie importanta educatiei si implicarii publicului in actiunile de conservare a biodiversitatii. Educatia este cheia pentru schimbarea comportamentului oamenilor fata de mediul inconjurator si trebuie promovata activ.

  2. Informatiile despre animalele salbatice din Romania sunt captivante si ne ofera o perspectiva mai ampla asupra diversitatii faunei locale. Este important sa protejam habitatele naturale ale acestor specii pentru a le asigura supravietuirea pe termen lung.

  3. Mentionarea proiectelor de conservare precum reintroducerea la locul lor a animalelor salbatice este impresionanta si demonstreaza angajamentul pentru protejarea ecosistemelor fragile. Aceste initiative ar trebui incurajate si sustinute pentru a mentine echilibrul natural al planetei.

  4. Articolul abordeaza un subiect interesant legat de protectia mediului inconjurator si necesitatea conservarii biodiversitatii. Este important sa constientizam impactul pe care il avem asupra naturii si sa luam masuri pentru a proteja speciile in pericol de disparitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *