Oglinzile au devenit aliatul perfect pentru multe persoane atunci cand vine vorba de decorarea casei lor.

Acestea sunt considerate unul dintre cele mai perfecte elemente care fac dintr-un spatiu un loc confortabil si ideal pentru a trai.

Decorarea casei cu oglinzi este una dintre cele mai comune modalitati de a da mai multa profunzime, amplitudine si lumina anumitor spatii din casa, datorita efectelor vizuale care se obtin cu ajutorul acestora.

Cu toate acestea, decorarea cu oglinzi nu este atat de simpla pe cat pare. Uneori, oglinzile sunt amplasate in spatii nepractice si nu reusim sa le valorificam la maximum.

Prin urmare, iti impartasim cateva idei despre cum sa le integrezi in decor.

Oglinzile se impart in categorii

Oglinzile din casa sunt de doua categorii: cele utile si cele decorative. Categoriile se intrepatrund si se deosebesc intre ele prin locul unde sunt amplasate, forma si ramele lor.

Ele indeplinesc trei roluri in casa. Ofera senzatia unui spatiu extins, aduc mai multa lumina in camera si o concentreaza unde e nevoie de ea si reflecta obiecte sau oameni.

Acestea sunt principiile in functie de care iti alegi oglinzile si le asezi in casa.

Oglinzile utile

Oglinzile utile au cateva caracteristici in plus. Ele trebuie asezate unde ai nevoie de ele.

Nu poti omite o oglinda in dressing, in baie sau la masa de machiat. In orice loc in care ai nevoie sa te aranjezi sau sa iti schimbi tinuta, trebuie sa existe una.

Dimensiunea lor depinde de loc si de utilitate. In baie, de exemplu, ai nevoie sa te privesti doar in partea de sus a corpului, de aceea, ele sunt asezate, preponderent, deasupra lavoarului.

Pe de alta parte, pe holul de la intrare, trebuie sa te privesti din cap pana in picioare. De aceea, ai nevoie de una de inaltimea unui om.

Pentru ca sunt pozitionate in zone des tranzitate sau care se pot murdari usor, aceste oglinzi sunt de preferat a fi mai simple si mai usor de curatat.

Ramele complicate si ornamentate, cu toate ca vor arata foarte bine, se dovedesc extrem de nepotrivite cand trebuie sa le cureti.

Oglinzile decorative

Punerea oglinzilor decorative in casa este una dintre cele mai bune idei de decorare.

Ce fel de case pot beneficia cel mai mult de oglinzi decorative? Evident, casele mai mici pot beneficia cel mai mult de calitatile unei oglinzi decorative pe un perete.

Oglinzile decorative sunt de obicei amplasate in bai si toalete. Datorita acestui fapt, pe langa faptul ca iti vezi fata in oglinda, este des intalnit sentimentul ca, avand putina lumina artificiala, poti ilumina cu usurinta intregul spatiu.

Daca simti ca orice alta camera din casa, cum ar fi camera de zi sau dormitorul, are putina lumina naturala, cea mai buna idee este sa folosesti o oglinda.

Acest efect optic functioneaza si este destul de frecvent in zonele cu lumina naturala foarte limitata.

Multiplicarea luminii ambientale este una dintre calitatile pe care orice decorator de interior le apreciaza cel mai mult atunci cand executa o lucrare.

Oglinzile decorative sunt folosite pentru a imbraca peretii casei si, desi alte elemente decorative, cum ar fi tablourile si tapetele, sunt in plina ascensiune, nici unul dintre ele nu poate oferi toate avantajele unei oglinzi pe perete.

Este o piesa decorativa si foarte utila, care nu implica cheltuieli excesive si care poate fi adaptata in orice colt al casei.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Cum sa integrezi corect oglinzile in decorul casei tale

  1. Sunt impresionat de diversitatea speciilor prezentate in articol si de modul in care sunt descrise caracteristicile fiecareia. Este fascinant sa descoperi cat de complexa poate fi viata animala si cum aceste creaturi se adapteaza constant pentru a supravietui. Recomand cu caldura acest articol tuturor pasionatilor de natura!

  2. Articolul este foarte bine documentat si ofera o perspectiva interesanta asupra evolutiei animalelor in mediul lor natural. Autorul a reusit sa adune o multime de informatii relevante si sa le prezinte intr-un mod accesibil pentru cititori. Mi-a placut in mod special partea dedicata adaptarilor animalelor la schimbarile climatice.

  3. Este impresionant cum autorul a reusit sa adune atat de multe surse de informatie relevante pentru acest subiect si sa le prezinte intr-un mod coerent si usor de inteles. Apreciez munca depusa pentru realizarea acestui articol.

  4. Am descoperit multe informatii noi citind acest articol si apreciez efortul depus de autor pentru a aduce la lumina aceste aspecte importante. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiect.

  5. Sunt de acord cu ideile prezentate in articol si cred ca este important sa ne informam corect despre acest subiect. Este impresionant cum autorul a reusit sa aduca in discutie atat de multe aspecte relevante.

  6. Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele sale si a sustinut punctele de vedere exprimate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *