Multi dintre parintii care au copii mici evita sa calatoreasca, pentru ca li se pare foarte complicat sa mergi intr-un loc nou, cu un copil mic. Insa calatoria cu un copil ii aduce acestuia foarte multe beneficii chiar daca te scoate pe tine, ca parinte din zona de confort dar si pe cel mic.

Totusi acest confort ii poate dauna pe termen lung copilului tau iar faptul ca il ajuti sa faca schimbari de mic, va avea un impact pozitiv asupra lui. In plus, a calatori alaturi de copilul tau nu este doar grija ci si momente frumoase, distractie si amintiri numai bune de pastrat peste ani.

In plus, in calatorii, copiilor li se deschid noi oportunitati de dezvoltare si invatare pe care nu le pot experimenta acasa sau in parcul pe care ii duci de obicei. Iar curiozitatea si modul in care ei sunt dispusi sa exploreze lucrurile noi, te pot surprinde in cel mai bun mod si ii va creste mult afectiunea fata de parinti.

Orice calatorie este despre a invata

La fel ca si pentru adulti si pentru copii, locurile noi sunt surse perfect de invatare. De la locuri pe care le vede doar in carti, despre care aude in filme sau desene sau la a gusta mancaruri noi, toate acestea ii ofera o experinta cu totul reala si inedita copilului tau pe care o va tine minte poate toata viata.

Chiar daca copilul tau este toddler si ai nevoie sa duci cu tine o olita portabila pe care o gasesti la DROOL.ro si multe alte lucruri de care are nevoie, sa nu crezi ca aceste momente nu ii vor schimba starea si nu il vor face un om cu totul diferit atunci cand va creste.

Un copil mic care este invatat sa calatoreasca de mic, are mult mai multe sanse de a fi un om deschis atunci cand va creste mare. Deci nu pune totul pe faptul ca este mic si ca nu este constient.

In plus faptul ca acest va vedea in realitate lucruri despre care de obiecei aude in alte parti il ajuta sa isi formeze o viziune a unei lumi mult mai vaste decat a ceea ce traieste zi de zi.

Ii oferi copilului tau noi oportunitati

Atunci cand calatoresti oportunitatile sunt la fiecare pas. Fie ca intalnesti oameni noi, copilul tau isi poate face prieteni noi, sau vedeti locuri sau animale pe care pana acum nu a avut sansa sa le vada, toate fac parte din acelasi proces, de a invata cu totul diferit.

Imagineaza-ti ce mult conteaza pentru el sa experimenteze in locuri noi tot felul de activitati precum inotul in mare, un atelier la un parc de distractii sau vederea unui dinozaur.

Orice calatorie il face pe copil mai curios si mai dornic de aventura

Copii sunt curiosi de felul lor dar pentru a le deschide si mai mult apetitul la a afla cat mai multe despre lume si viata, este bine sa le hranesti aceasta curiozitate. In plus, o calatorie le poate stimula imaginatia incurajandu-i in a crea tot felul de jocuri fara a avea la indemana jucariile pe care le au acasa.

Pe masura ce ii arati copilului tau ca aventura si locurile noi pot fi interesante ii vei dezvolta aceasta abilitate si in viata si va avea mai putine frici atunci cand vine vorba de a invata lucruri noi sau a merge in locuri in care nu a mai fost pana acum.

Calatoria il scoate din teama si il face mult mai curajos

Desi acest lucru nu se intampla intotdeauna de la prima calatorie, pe masura ce se va obisnui cu aceste calatorii, copilul tau va indrazni tot mai mult, indiferent de cat de timid sau retras este. Iar daca copilul tau este o fire foarte deschisa, cu atat mai mult ii vei face un bine, inca de pe acum.

Intr-o calatorie va avea sansa de a incerca lucruri pe care nu are sansa sa le faca acasa, ceea ce il va scoate din teama si il va face sa fie mult mai curajos. Increderea si stima lor de sine pe care o vor dezvolta prin asta, este de nepretuit pentru adultul care vor deveni.

Il face mai adaptabil

Daca copilul tau este invatat doar cu tine, doar cu casa voastra si cu parcul din jur este timpul sa ii arati ca exista si alte locuri unde se poate adapta la fel de usor.

Desi la inceput s-ar putea sa fie mai dificil pe masura ce se va invata cu locuri si persoane noi, se va adapta din ce in ce mai usor. Iar aceste lucru ii va extrem de folositor pe viitor.

Il face mai responsabil

Daca este mai marisor il poti invita sa faca bajagale impreuna cu tine, sa iti caute maxim 2-3 jucarii pe care le poate luat cu el in calatorie. Iar asta il va face sa devina mult mai responsabil si sa ii dezvolti inclusiv capacitatea de a lua decizii.

6 thoughts on “De ce este bine sa calatoresti cu copilul tau si ce beneficii ii aduc calatoriile copilului tau?

  1. In urma citirii acestui articol, m-am convins ca adoptia unui animal de companie nu este o decizie luata la intamplare. Trebuie sa fim pregatiti sa ne asumam responsabilitatea de a avea grija de un suflet nevinovat care depinde de noi pentru tot ce are nevoie.

  2. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca ma ajuta sa imi fac o idee clara despre ce inseamna sa ai un animal de companie. Este important sa intelegem faptul ca animalele necesita timp, atentie si resurse financiare pentru a le asigura o viata sanatoasa si fericita.

  3. Articolul de pe IOZOO.ro despre cum sa iti alegi un animal de companie este foarte util si informativ. Este important sa luam in considerare nevoile animalelor inainte de a ne decide sa adoptam unul. De asemenea, este esential sa stim ca responsabilitatea pentru ingrijirea si bunastarea acestora este una mare.

  4. Am fost placut surprinsa de profunzimea analizei si detaliile oferite in acest articol. Este clar ca autorul are cunostinte solide si experienta in domeniul ingrijirii animalelor.

  5. Este impresionant modul in care autorul abordeaza subiectul si ofera solutii pentru diverse situatii cu care ne putem confrunta in ingrijirea animalelor de companie. Recomand tuturor acest articol!

  6. Articolul este foarte interesant, oferind informatii utile despre cum sa ingrijim corect animalele de companie. Am aflat multe lucruri noi si sfaturile prezentate sunt foarte practice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *