Cu totii visam la o casa amenajata ca-n reviste sau de unul dintre cei mai faimosi designeri de interior din lume. Acest lucru ar simplifica foarte mult lucrurile, fara a ne mai da batai de cap alegerea culorilor potrivite sau a obiectelor de mobilier.


Desi nu te putem ajuta cu numerele de telefon ale celor mai faimosi designeri, iti vom oferi sapte dintre cele mai importante sfaturi ale celor care au facut istorie prin munca lor in domeniul amenajarilor interioare.

Adauga o canapea in dormitor

„Pentru a conferi dormitoarelor un aspect inchegat, este esential sa aiba cel putin un scaun confortabil; o pereche de scaune ar fi ideal. Daca incaperea este suficient de mare, o canapea flancata de doua scaune va crea o atmosfera placuta, de salonas elegant.”

Asa suna unul dintre cele mai importante sfaturi ale designerului si decoratorului de interioare englez, David Nightinghale Hicks. El considera ca un dormitor nu este complet daca nu contine si scaune sau o canapa confortabila.

Nu degeaba era ales de cei mai numerosi membrii ai aristrocratiei britanice pentru a le decora casele.

Nu centra tabloul aflat deasupra canapelei

Arhitectul si decoratorul american Richard Mishaan este de parere ca simetria nu are ce cauta in spatiul aflat deasupra canapelei, daca ai de gand sa-l decorezi cu un tablou prea mic.

„Daca ai un tablou prea mic deasupra canapelei, nu-l centra. Trage-l cativa centimetri intr-o parte. Spatiul negativ va face astfel parte din intreaga imagine.”

Trage mobilierul catre centrul incaperii

Betsy Burnham, o decoratoare celebra pe coasta de vest a Statelor Unite, are un sfat usor de pus in practica in livingurile spatioase, fiind insa putin mai complicat in cazul unor camere mici.

„Nu lipi niciodata mobilierul de perete. Tragand spre centrul incaperii canapeaua, fotoliile si scaunele, vei debloca fluxul camerei iar atmosfera va deveni mai primitoare.”

Combina culorile surselor de lumina

Un alt celebru decorator american, Marshall Watson, renumit pentru aerul romantic si elegant al amenajarilor lui, propune o solutie inedita pentru iluminatul interior.

„In lampile cu doua surse de lumina imi place sa folosesc un bec alb si unul roz.”

Adauga un strop de negru in orice incapere

Jan Showers este un designer de interior din Top 100, al carei stil este considerat „glamour fara pretentii”. Din punctul ei de vedere, exista doua elemente care nu pot lipsi dintr-o incapere eleganta.

„Fiecare camera are nevoie de un strop de negru, asa cum are nevoie de cel putin o piesa antica.”

Nu te feri de elementele de decor controversate

Redefinirea designului de interior de catre Dorothy Draper, inventatoarea stilului baroc modern, a adaugat amenajarilor traditionale o doza de dramatism si originalitate.

Regula de aur a amenajarilor interioare

„Daca vreti o regula de aur a amenajarilor interioare, aceasta este: Sa nu existe nimic in casele voastre care sa nu fie folositor sau care sa nu vi se para frumos.”

Autoritatea miscarii artisitice britanice Arts&Crafts, William Morris, a definit o singura regula de care trebuie a tinem cont atunci cand amenajam o casa.

Pentru a putea amenaja un camin de care sa fii cu adevarat mandru, tine cont de sfaturile de mai sus, dar si de preferintele si nevoile tale, intrucat ceea ce iti place tie nu va fi niciodata urat.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

7 thoughts on “7 sfaturi de la cei mai faimosi decoratori pentru o casa ca-n reviste

  1. Acest articol m-a facut sa ma gandesc la importanta conservarii animalelor salbatice. Datorita vanatorii ilegale si distrugerii habitatului, multe specii sunt amenintate cu disparitia. Este responsabilitatea noastra sa ne implicam in protejarea acestor vietati. Trebuie sa fim constienti de impactul pe care il avem asupra ecosistemului si sa luam masuri pentru a-l proteja.

  2. Am fost impresionat de fotografiile prezentate in acest articol. Sunt capturate momente unice cu animale salbatice din diverse regiuni ale tarii. Mi-a placut in mod special imaginea cu ursul brun, care este una dintre cele mai mari specii de ursi din Europa. Este uimitor sa vezi aceste creaturi in habitatul lor natural.

  3. Articolul de pe acest link prezinta informatii valoroase despre animalele salbatice din Romania. Este interesant sa citesti despre speciile rare si protejate si sa afli cum le putem proteja habitatul. De asemenea, mi-a placut faptul ca articolul ofera si sfaturi pentru turistii care doresc sa observe aceste animale in mediul lor natural.

  4. Consider ca acest articol este un punct de plecare excelent pentru cei interesati de subiectul abordat. Autorul a reusit sa ofere o imagine clara si completa asupra temei, iar aceasta m-a determinat sa doresc sa cercetez mai mult despre acest subiect.

  5. Informatiile prezentate sunt de actualitate si utile pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine subiectul discutat. Articolul mi-a deschis noi perspective asupra acestui domeniu si m-a facut sa ma gandesc mai profund la implicatiile sale.

  6. Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele si exemplele din articol, acestea au contribuit semnificativ la intelegerea subiectului. De asemenea, apreciez faptul ca autorul a inclus si pareri ale expertilor in domeniu.

  7. Articolul este foarte bine structurat si detaliat, oferind o perspectiva ampla asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa adune informatii relevante si sa le prezinte intr-un mod accesibil cititorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *